LABIRINTUL DE DINCOLO DE PRAG
Călătoria în viaţă presupune străbaterea unui labirint. Viaţa fiecăruia dintre noi e un întortocheat labirint în care ne pierdem câte odată, însă reuşim să găsim drumul bun dacă ne cunoaştem pe noi înşine, cu punctele noastre tari şi slabe, ştiind la ce oportunităţi putem face faţă şi la ce ameninţări vom fi supuşi.
Pornirea se face de la un punct clar, unde totul pare ordonat, uşor, cunoscut şi stabil, însă, destul de repede te trezeşti în interiorul unui labirint în care nu şti cu certitudine ce se găseşte în încăperea de dincolo de pragul copilăriei.
Pentru asta trebuie să afli cine eşti şi încotro vrei să te îndrepţi, ce-ţi este şi ce nu îţi este permis, la ce te poţi aştepta de la tine şi de la ceilalţi. Trebuie să te cunoşti, iar cunoaşterea de sine nu se poate face decât în relaţie cu alţii, aşa că implică-te în activităţile şcolare şi extraşcolare care îţi vor fi propuse sau pe care le poţi propune chiar tu.
Activităţile şcolare şi extraşcolare, prin programele şi proiectele desfăşurate, vor avea implicaţii directe asupra personalităţii şi a modului cum îţi faci intrarea pe poarta adevăratei vieţi aflate dincolo de pragul casei.
Implică-te, participă şi labirintul de dincolo de prag îţi va părea mai uşor de străbătut !
Prof. Aurel Costache, consilier educativ