vineri, 25 noiembrie 2011

PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI











ATITUDINEA PENTRU LUMEA NOASTRA - INTERCULTURALITATEA

Prezentari ale interculturalitatii: India, China, Hawaii, Laponia, Italia, Germania

















luni, 14 noiembrie 2011

DISCOBALUL BOBOCILOR - 2011





DISCOBALUL BOBOCILOR, LA FUNDULEA

(Articol publicat in Jurnalul de Calarasi, din 15.11.2011)

De câţiva ani, Balul Bobocilor organizat de Grupul Şcolar Agricol Fundulea este unul tematic. Dacă anul trecut, elevii au fost invitaţi “ La Curtea Regelui “, anul acesta, balul s-a desfăşurat sub titlul “ Discobal”, din dorinţa organizatorilor, clasele a XII-a, de a reînvia atmosfera anilor ’70-’80, când “ la putere “ se afla muzica disco.
Pentru reuşita serii, nu s-a făcut economie de imaginaţie. De la costumaţiile bobocilor, coloana sonoră şi până la decorul din clubul Tequila, în care a avut loc balul, totul a trimis cu gândul la anii de glorie ai muzicii disco cu care au crescut părinţii noştri.
Aşa cum era şi firesc, atracţia serii a fost Concursul de Miss şi Mister. Opt fete şi opt baieţi s-au înscris cu dorinţa de a câştiga un loc pe podium şi nu a fost uşor. Emoţionaţi, dar optimişti, cei 16 boboci şi-au făcut apariţia într-un dans, ce sigur, le va rămâne în suflete multă vreme.
Juriului, format din oficialităţi locale, reprezentanţi ai sponsorilor, ai corpului didactic şi ai organizatorilor, nu i-a fost foarte uşor să decidă câştigătorii. Probele, 5 la număr, au fost diverse, punând la încercare îndemânarea, fantezia şi creativitatea bobocilor noştri. Dacă la probele de îndemânare concurenţii au fost puşi să facă diferite lucruri (să împingă o ceapă cu o sticlă legată de gât, să citească un text încâlcit, să bărbierească un balon fără ca acesta să se spargă etc.), la celelalte probe, ei şi-au putut demonstrat aptitudinile: muzică populară, dans modern, îndemânări sportive, dans tematic.
Odată trecute cele 5 probe, a sosit şi momentul cel mai tensionat, anunţarea câştigătorilor. Chiar dacă s-au auzit şi voci nemulţumite, pentru că aşa se întâmplă la orice concurs, cel care a decis a fost juriul.
În ovaţiile serii, am aflat că Miss Boboc 2011 este Andreea Zoicăreanu, de la clasa a IX-a B, iar Mister Boboc 2011 este Alexandru Fechet, de la clasa a IX-a D.
Nu trebuie uitat faptul că, la reuşita “ Discobalului “, au contribuit şi alţi elevi ai liceului nostru cu momente artistice diverse, presărate între probele concursului, astfel încât, bobocii să poată răsufla după o probă sau să se pregătească pentru următoarea.
“Carnabal” a fost, “ Bal La Curtea Regelui” am petrecut, iar, anul acesta tocmai am încheiat “Discobalul” bobocilor. Suntem curioşi să vedem ce idee vor avea organizatorii de anul viitor şi ce temă ne vor propune.
Cu asta, am tras cortina şi peste Balul Bobocilor 2011.

(scris de subredactia Jurnalul de Calarasi de la Grupul Scolar Fundulea, elevii Stanciu Valentin si Maxim Alexandra - clasa a X-a A)

vineri, 11 noiembrie 2011

BALUL BOBOCILOR - 2011









SCOALA DE PRESA - SUBREDACTIA FUNDULEA

Jurnalul de Calarasi si-a deschis o subredactie la Grupul Scolar Fundulea. Directorul publicatiei a fost prezent, joi-10 noiembrie 2011, la deschiderea subredactiei de la Fundulea, numita Scoala de Presa. In fiecare luna scoala noastra are acordata o pagina in cadrul Observatorului de Calarasi, unde isi va promova principalele activitati scolare si extrascolare.





miercuri, 2 noiembrie 2011

PLIANT PREZENTARE FESTIVAL-CONCURS DE TEATRU